Ð˜ÑÑÐ»ÐµÐ´Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð¸Ðµ Ð°Ð¿Ð¾Ð¿Ñ‚Ð¾Ñ‚Ð¸Ñ‡ÐµÑÐºÐ¸Ñ… Ð¿Ñ€Ð¾Ñ†ÐµÑÑÐ¾Ð² Ð² ÐºÐ»ÐµÑ‚ÐºÐ°Ñ… Ð¼Ð¾Ð½Ð¾Ñ†Ð¸Ñ‚Ð°Ñ€Ð½Ð¾-Ñ„Ð°Ð³Ð¾Ñ†Ð¸Ñ‚Ð°Ñ€Ð½Ð¾Ð¹ ÑÐ¸ÑÑ‚ÐµÐ¼Ñ‹ Ð¿Ñ€Ð¸ Ñ€Ð°Ð·Ð²Ð¸Ñ‚Ð¸Ð¸ Ð°Ð´ÑŠÑŽÐ²Ð°Ð½Ñ‚Ð½Ð¾Ð³Ð¾ Ð°Ñ€Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ‚Ð° Ð´Ð¾ Ð¸ Ð¿Ð¾ÑÐ»Ðµ Ð²Ð²ÐµÐ´ÐµÐ½Ð¸Ñ ÐºÑ€Ð¸Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑÐµÑ€Ð²Ð¸Ñ€Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð½Ñ‹Ñ… ÐºÐ»ÐµÑ‚Ð¾Ðº Ñ„ÐµÑ‚Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð¾Ð¹ Ð¿ÐµÑ‡ÐµÐ½Ð¸ - Goltsev, Anatoliy N.; Yampolskaya, Ekaterina E.; Ostankov, Maksim V.; Bondarovich, Nikolay A. (Проблеми кріобіології і кріомедицини, 2014)
Ð ÐµÐ²Ð¼Ð°Ñ‚Ð¾Ñ—Ð´Ð½Ð¸Ð¹ Ð°Ñ€Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ‚ (Ð Ð) Ñ” Ð¾Ð´Ð½Ð¸Ð¼ Ñ–Ð· Ð½Ð°Ð¹Ð¿Ð¾ÑˆÐ¸Ñ€ÐµÐ½Ñ–ÑˆÐ¸Ñ… Ñ…Ñ€Ð¾Ð½Ñ–Ñ‡Ð½Ð¸Ñ… Ð·Ð°Ð¿Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð¸Ñ… Ð·Ð°Ñ…Ð²Ð¾Ñ€ÑŽÐ²Ð°Ð½ÑŒ ÑÑƒÐ³Ð»Ð¾Ð±Ñ–Ð² Ñ–Ð· Ð±Ð°Ð³Ð°Ñ‚Ð¾Ñ„Ð°ÐºÑ‚Ð¾Ñ€Ð½Ð¾ÑŽ ÐµÑ‚Ñ–Ð¾Ð»Ð¾Ð³Ñ–Ñ”ÑŽ. Ð¡ÑƒÑ‚Ñ‚Ñ”Ð²Ð¸Ð¼ Ð¼Ð¾Ð¼ÐµÐ½Ñ‚Ð¾Ð¼ Ð¿Ñ€Ð¸ Ð Ð Ñ” Ð¿Ð¾Ñ€ÑƒÑˆÐµÐ½Ð½Ñ Ñ€ÐµÐ°Ð»Ñ–Ð·Ð°Ñ†Ñ–Ñ— Ð² Ñ–Ð¼ÑƒÐ½Ð¾ÐºÐ¾Ð¼Ð¿ÐµÑ‚ÐµÐ½Ñ‚Ð½Ð¸Ñ… ÐºÐ»Ñ–Ñ‚Ð¸Ð½Ð°Ñ…, Ñƒ Ñ‚Ð¾Ð¼Ñƒ Ñ‡Ð¸ÑÐ»Ñ– Ð¹ ÐºÐ»Ñ–Ñ‚Ð¸Ð½Ð°Ñ… Ð¼Ð¾Ð½Ð¾Ñ†Ð¸Ñ‚Ð°Ñ€Ð½Ð¾-Ñ„Ð°Ð³Ð¾Ñ†Ð¸Ñ‚Ð°Ñ€Ð½Ð¾Ñ— ÑÐ¸ÑÑ‚ÐµÐ¼Ð¸ (ÐœÐ¤Ð¡), Ð¿Ñ€Ð¾Ñ†ÐµÑÑ–Ð² Ð¿Ñ€Ð¾Ð»Ñ–Ñ„ÐµÑ€Ð°Ñ†Ñ–Ñ— Ñ‚Ð° Ð°Ð¿Ð¾Ð¿Ñ‚Ð¾Ð·Ñƒ. ÐžÐ´Ð½Ñ–Ñ”ÑŽ Ð·Ñ– ÑÐºÐ»Ð°Ð´Ð¾Ð²Ð¸Ñ… ÑÑ‚Ñ€Ð°Ñ‚ÐµÐ³Ñ–Ñ— Ð¾Ð±Ð¼ÐµÐ¶ÐµÐ½Ð½Ñ Ð½Ð°Ð´Ð¼Ñ–Ñ€Ð½Ð¾Ñ— Ð·Ð°Ð¿Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð¾Ñ— Ð²Ñ–Ð´Ð¿Ð¾Ð²Ñ–Ð´Ñ– Ð¿Ñ€Ð¸ Ð Ð Ð¼Ð¾Ð¶Ðµ Ð±ÑƒÑ‚Ð¸ Ð°ÐºÑ‚Ð¸Ð²Ð°Ñ†Ñ–Ñ Ð°Ð¿Ð¾Ð¿Ñ‚Ð¾Ð·Ñƒ Ñƒ ÐºÐ»Ñ–Ñ‚Ð¸Ð½Ð°Ñ… ÐœÐ¤Ð¡. ÐÐ° Ð¼Ð¾Ð´ÐµÐ»Ñ– Ð°Ð´â€™ÑŽÐ²Ð°Ð½Ñ‚Ð½Ð¾Ð³Ð¾ Ð°Ñ€Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ‚Ñƒ (ÐÐ) Ñ‚Ð²Ð°Ñ€Ð¸Ð½ Ð¿Ñ€Ð¾Ð²ÐµÐ´ÐµÐ½Ð¾ Ð¿Ð¾Ñ€Ñ–Ð²Ð½ÑÐ»ÑŒÐ½Ñƒ Ð¾Ñ†Ñ–Ð½ÐºÑƒ Ñ€Ð¾Ð·Ð²Ð¸Ñ‚ÐºÑƒ Ð°Ð¿Ð¾Ð¿Ñ‚Ð¾Ñ‚Ð¸Ñ‡Ð½Ð¸Ñ… Ð¿Ñ€Ð¾Ñ†ÐµÑÑ–Ð² Ñƒ ÐºÐ»Ñ–Ñ‚Ð¸Ð½Ð°Ñ… ÐœÐ¤Ð¡ Ð´Ð¾ Ñ‚Ð° Ð¿Ñ–ÑÐ»Ñ Ð²Ð²ÐµÐ´ÐµÐ½Ð½Ñ Ð½Ð°Ñ‚Ð¸Ð²Ð½Ð¸Ñ… Ñ– ÐºÑ€Ñ–Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑÐµÑ€Ð²Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ… ÐºÐ»Ñ–Ñ‚Ð¸Ð½ Ñ„ÐµÑ‚Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð¾Ñ— Ð¿ÐµÑ‡Ñ–Ð½ÐºÐ¸ (ÐºÐšÐ¤ÐŸ). Ð—Ð° Ð´Ð¾Ð¿Ð¾Ð¼Ð¾Ð³Ð¾ÑŽ Ð²ÐµÑÑ‚ÐµÑ€Ð½-Ð±Ð»Ð¾Ñ‚ Ð°Ð½Ð°Ð»Ñ–Ð·Ñƒ Ð¿Ð¾ÐºÐ°Ð·Ð°Ð½Ð¾ Ð¾ÑÐ¾Ð±Ð»Ð¸Ð²Ð¾ÑÑ‚Ñ– ÐµÐºÑÐ¿Ñ€ÐµÑÑ–Ñ— Ð¿Ñ€Ð¾Ñ‚ÐµÑ—Ð½Ñ–Ð² CD95-ÐºÐ°ÑÐºÐ°Ð´Ñƒ Ð² ÐºÐ»Ñ–Ñ‚Ð¸Ð½Ð°Ñ… ÐœÐ¤Ð¡ Ð² ÑƒÐ¼Ð¾Ð²Ð°Ñ… Ð¿Ñ€Ð¾Ð³Ñ€ÐµÑÑƒ ÐÐ. Ð’ÑÑ‚Ð°Ð½Ð¾Ð²Ð»ÐµÐ½Ð¾ Ð±Ñ–Ð»ÑŒÑˆ Ð²Ð¸Ñ€Ð°Ð¶ÐµÐ½Ð¸Ð¹ Ð¿Ñ€Ð¾Ð°Ð¿Ð¾Ð¿Ñ‚Ð¾Ñ‚Ð¸Ñ‡Ð½Ð¸Ð¹ ÐµÑ„ÐµÐºÑ‚ Ð¿Ñ–ÑÐ»Ñ Ð²Ð²ÐµÐ´ÐµÐ½Ð½Ñ ÐºÐšÐ¤ÐŸ, ÑÑ‚ÑƒÐ¿Ñ–Ð½ÑŒ Ð¿Ñ€Ð¾ÑÐ²Ñƒ ÑÐºÐ¾Ð³Ð¾ Ð·Ð°Ð»ÐµÐ¶Ð°Ð»Ð° Ð²Ñ–Ð´ ÑÑ‚Ñ€Ð¾ÐºÑƒ Ñ—Ñ… Ð²Ð²ÐµÐ´ÐµÐ½Ð½Ñ.