Ð›ÑŒÐ´Ð¾Ð½ÑƒÐºÐ»ÐµÐ¸Ñ€ÑƒÑŽÑ‰Ð°Ñ Ð°ÐºÑ‚Ð¸Ð²Ð½Ð¾ÑÑ‚ÑŒ Ð³ÐµÐ¼Ð¾Ð»Ð¸Ð¼Ñ„Ñ‹ Upis ceramboides, Ð¾Ð±Ð¸Ñ‚Ð°ÑŽÑ‰ÐµÐ³Ð¾ Ð² Ð¦ÐµÐ½Ñ‚Ñ€Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð¾Ð¹ Ð¯ÐºÑƒÑ‚Ð¸Ð¸ - Li, N. G. (Проблеми кріобіології і кріомедицини, 2011)
Ð¡Ñ‚Ñ€Ð°Ñ‚ÐµÐ³Ñ–Ñ Ñ…Ð¾Ð»Ð¾Ð´Ð¾ÑÑ‚Ñ–Ð¹ÐºÐ¾ÑÑ‚Ñ– Upis ceramboides (Coleoptera: Tenebrionidae) Ð·Ð°ÑÐ½Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð° Ð½Ð° Ñ‚Ð¾Ð»ÐµÑ€Ð°Ð½Ñ‚Ð½Ð¾ÑÑ‚Ñ– Ð´Ð¾ Ð·Ð°Ð¼ÐµÑ€Ð·Ð°Ð½Ð½Ñ, ÑÐºÐ° Ð´Ð¾Ð·Ð²Ð¾Ð»ÑÑ” Ð´Ð°Ð½Ð¾Ð¼Ñƒ Ð²Ð¸Ð´Ñƒ Ð¼ÐµÑˆÐºÐ°Ñ‚Ð¸ Ð² ÐµÐºÑÑ‚Ñ€ÐµÐ¼Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð¾ Ñ…Ð¾Ð»Ð¾Ð´Ð½Ð¾Ð¼Ñƒ ÐºÐ»Ñ–Ð¼Ð°Ñ‚Ñ– Ð¯ÐºÑƒÑ‚Ñ–Ñ—. ÐœÐ¾Ñ€Ð¾Ð·Ð¾Ñ‚Ð¾Ð»ÐµÑ€Ð°Ð½Ñ‚Ð½Ñ–ÑÑ‚ÑŒ Ð·ÑƒÐ¼Ð¾Ð²Ð»ÐµÐ½Ð° Ð½Ð°ÑÐ²Ð½Ñ–ÑÑ‚ÑŽ Ð»ÑŒÐ¾Ð´Ð¾Ð½ÑƒÐºÐ»ÐµÑŽÑŽÑ‡Ð¸Ñ… Ð±Ñ–Ð»ÐºÑ–Ð² Ñƒ Ð³ÐµÐ¼Ð¾Ð»Ñ–Ð¼Ñ„Ñ–, Ð»ÑŒÐ¾Ð´Ð¾Ð½ÑƒÐºÐ»ÑŽÑŽÑ‡Ð¸Ð¹ Ð¿Ð¾Ñ‚ÐµÐ½Ñ†Ñ–Ð°Ð» ÑÐºÐ¸Ñ… Ð¼Ð°ÐºÑÐ¸Ð¼Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð¸Ð¹ Ñƒ Ð·Ð¸Ð¼Ð¾Ð²Ð¸Ð¹ Ð¿ÐµÑ€Ñ–Ð¾Ð´. Ð¡ÐµÐ·Ð¾Ð½Ð½Ñ– Ð·Ð¼Ñ–Ð½Ð¸ ÐºÐ¾Ð½Ñ†ÐµÐ½Ñ‚Ñ€Ð°Ñ†Ñ–Ñ— Ð¿Ð¾Ð»Ñ–Ð¾Ð»Ñ–Ð² Ñƒ Ð³ÐµÐ¼Ð¾Ð»Ñ–Ð¼Ñ„Ñ– Ð²Ð¿Ð»Ð¸Ð²Ð°ÑŽÑ‚ÑŒ Ð½Ð° Ð²ÐµÐ»Ð¸Ñ‡Ð¸Ð½Ñƒ Ñ‚ÐµÐ¼Ð¿ÐµÑ€Ð°Ñ‚ÑƒÑ€Ð¸ Ð¿ÐµÑ€ÐµÐ¾Ñ…Ð¾Ð»Ð¾Ð´Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ, ÑÐºÐ° Ð²Ð¸Ñ‰Ð° Ð²ÐµÑÐ½Ð¾ÑŽ, Ð½Ñ–Ð¶ Ð² Ð·Ð¸Ð¼Ð¾Ð²Ð¸Ð¹ Ð¿ÐµÑ€Ñ–Ð¾Ð´. Ð’Ð»Ñ–Ñ‚ÐºÑƒ Ð¶ÑƒÐºÐ¸ Ñ‡ÑƒÑ‚Ð»Ð¸Ð²Ñ– Ð´Ð¾ Ñ‚ÐµÐ¼Ð¿ÐµÑ€Ð°Ñ‚ÑƒÑ€ Ð½Ð¸Ð¶Ñ‡Ðµ Ñ—Ñ…Ð½Ñ–Ñ… Ñ‚ÐµÐ¼Ð¿ÐµÑ€Ð°Ñ‚ÑƒÑ€ Ð¿ÐµÑ€ÐµÐ¾Ñ…Ð¾Ð»Ð¾Ð´Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ (â€“7,3Â°Ð¡), Ð°Ð»Ðµ Ñ—Ñ… Ñ‚Ð¾Ð»ÐµÑ€Ð°Ð½Ñ‚Ð½Ñ–ÑÑ‚ÑŒ Ð´Ð¾ Ð·Ð°Ð¼ÐµÑ€Ð·Ð°Ð½Ð½Ñ Ð·Ñ€Ð¾ÑÑ‚Ð°Ñ” Ð½Ð° Ð¿Ñ€Ð¾Ñ‚ÑÐ·Ñ– Ð¾ÑÐµÐ½Ñ–, Ð¿Ð¾Ñ‡Ð¸Ð½Ð°ÑŽÑ‡Ð¸ Ð· ÑÐµÑ€Ð¿Ð½Ñ; Ñƒ ÑÑ–Ñ‡Ð½Ñ– Ð½Ð¸Ð¶Ð½Ñ Ð»ÐµÑ‚Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð° Ñ‚ÐµÐ¼Ð¿ÐµÑ€Ð°Ñ‚ÑƒÑ€Ð° Ð·Ð½Ð°Ñ…Ð¾Ð´Ð¸Ñ‚ÑŒÑÑ Ð² Ð¼ÐµÐ¶Ð°Ñ… Ð½Ð¸Ð¶Ñ‡Ðµ â€“83Â°Ð¡. Ð—Ð¼Ñ–Ð½Ð¸ Ð² ÑÑ‚ÑƒÐ¿ÐµÐ½Ñ– Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð·Ð¾Ñ‚Ð¾Ð»ÐµÑ€Ð°Ð½Ñ‚Ð½Ð¾ÑÑ‚Ñ– Ñ‚Ñ–ÑÐ½Ð¾ Ð¿Ð¾Ð²'ÑÐ·Ð°Ð½Ñ– Ð· ÑÐµÐ·Ð¾Ð½Ð½Ð¸Ð¼Ð¸ Ð·Ð¼Ñ–Ð½Ð°Ð¼Ð¸ Ð² Ð°ÐºÑ‚Ð¸Ð²Ð½Ð¾ÑÑ‚Ñ– Ñ‚Ð° ÐºÐ¾Ð½Ñ†ÐµÐ½Ñ‚Ñ€Ð°Ñ†Ñ–Ñ— Ð»ÑŒÐ¾Ð´Ð¾Ð½ÑƒÐºÐ»ÐµÐ°Ñ‚Ð¾Ñ€Ñ–Ð², Ð° Ñ‚Ð°ÐºÐ¾Ð¶ Ð¿Ð¾Ð»Ñ–Ð¾Ð»Ñ–Ð².