Разработка способа криоконсервирования вируса болезни Марека

Автор(и)

  • M. Yu. Stegniy Національний науковий центр “Інститут експериментальної та клінічної ветеринарної медицини”, м. Харків
  • B. T. Stegniy Національний науковий центр “Інститут експериментальної та клінічної ветеринарної медицини”, м. Харків
  • A. N. Goltsev Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків

Ключові слова:

криоконсервування, вірус, хвороба Марека, вакцина

Анотація

Розроблено ÑпоÑіб конÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð²Ñ–Ñ€ÑƒÑу хвороби Марека, що полÑгає в заÑтоÑуванні двохетапного режиму Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð´Ð¾ –30°С зі швидкіÑÑ‚ÑŽ 1 град/хв; від –30 до –70°С зі швидкіÑÑ‚ÑŽ 5–10 град/хв з наÑтупним зануреннÑм у рідкий азот (–196°С) у такому Ñкладі захиÑного Ñередовища: 80% живильного Ñередовища 199 з додаваннÑм 10% інактивованої Ñироватки крові великої рогатої худоби Ñ– 10% диметилÑульфокÑиду.

Опубліковано

2013-12-22

Як цитувати

Stegniy, M. Y., Stegniy, B. T., & Goltsev, A. N. (2013). Разработка способа криоконсервирования вируса болезни Марека. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 18(4), 417–419. вилучено із http://journal.cryo.org.ua/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/342