Влияние состава защитных сред и температуры хранения на сохранность лиофилизированных дрожжей Saccharomyces cerevisiae

Автор(и)

  • A. A. Tsutsayeva Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • L. M. Balyberdina Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • N. V. Pavlenko Харківський державний медичний університет, м. Харків

Ключові слова:

дріжджі, ліофілізація, антиоксиданти, зберігання

Анотація

Вивчали вплив тіоÑечовини Ñк антиокÑиданту в захиÑному Ñередовищі при ліофілізації на Ð·Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ Ð»Ñ–Ð¾Ñ„Ñ–Ð»Ñ–Ð·Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ… культур хлібопекарÑьких дріжджів. ПриÑутніÑÑ‚ÑŒ тіоÑечовини доÑтовірно збільшує термін Ñ—Ñ… Ð·Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ Ð² життєздатному Ñтані при температурі 4 Ñ– -10°С. При температурі -25 Ñ– -75°С кількіÑÑ‚ÑŒ життєздатних клітин Ñ– Ñ—Ñ… влаÑтивоÑÑ‚Ñ– не змінювалиÑÑŒ.

Downloads

Опубліковано

2004-03-15

Як цитувати

Tsutsayeva, A. A., Balyberdina, L. M., & Pavlenko, N. V. (2004). Влияние состава защитных сред и температуры хранения на сохранность лиофилизированных дрожжей Saccharomyces cerevisiae. Проблеми кріобіології і кріомедицини, (1), 50–54. вилучено із http://journal.cryo.org.ua/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/704

Номер

Розділ

Теоретична та експериментальна кріобіологія