Залежність вмісту аскорбінової кислоти в екстрактах листя кропиви дводомної від умов кріоекстракції

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.15407/cryo34.01.054

Ключові слова:

аскорбінова кислота, кропива дводомна, кріоекстракт, середовище екстрагування,, біологічно активні речовини

Анотація

Probl Cryobiol Cryomed 2024; 34(1):054–058

Біографії авторів

Ivan Shcheniavskyi, Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, м. Харків

Відділ холодової адаптації

Yuliia Akhatova, Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, м. Харків

Відділ холодової адаптації

Посилання

Kaurinovic B, Popovic M, Vlaisavljevic S, et al. Antioxidant capacity of Ocimum basilicum L. and Origanum vulgare L. extracts. Molecules. 2011; 16(9):7401-14. CrossRef

Nekkaa A, Benaissa A, Lalaouna AED, et al. Optimization of the extraction process of bioactive compounds from Rhamnus alaternus leaves using Box-Behnken experimental design. J Appl Res Med Aromat Plants. [Internet]. 2021 Nov 25 [cited 2023 Nov 20]; 25: 100345. Available from: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214786121000541 CrossRef

Osetskiy AI, Grischenko VI, Snurnikov AS, et al. Cryosublimation fractionating of biological material. Problems of Cryobiology. 2006; 16(2):230-40. Full Text

Osetskyi O, Sevastianov S, Yevlash V, et al. Low-temperature extraction of lipid fractions from vegetable raw materials using liquefied freons. Probl Cryobiol Cryomed. 2023; 33(1):38-49. CrossRef

Smagliuk AA, Kobernik AA. [Identification of biologically active substances in extracts Сitrullus colocynthis]. Actual Problems of Transport Medicine. 2017; (4): 115-9. Ukrainian.

Wong YS, Sia CM, Khoo HE, et al. Influence of extraction conditions on antioxidant properties of passion fruit (Passiflora edulis) peel. Acta Sci Pol Technol Aliment. 2014; 13(3): 257-65. CrossRef

Downloads

Опубліковано

2024-05-19

Як цитувати

Shcheniavskyi, I., & Akhatova, Y. (2024). Залежність вмісту аскорбінової кислоти в екстрактах листя кропиви дводомної від умов кріоекстракції. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 34(1), 54–58. https://doi.org/10.15407/cryo34.01.054

Номер

Розділ

Короткі повідомлення