Фено- Ñ– генотипові ознаки виділених із різних біотопів клінічних штамів Escherichia coli піÑÐ»Ñ ÐºÑ€Ñ–Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ‚Ð° Ð·Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ñ–Ð´ вазелиновою олією
Ключові слова:
бактерії Escherichia coli, біотоп, антибіотикочутливіÑÑ‚ÑŒ, плазміди, кріоконÑервуваннÑАнотація
Ð’Ñтановлено розбіжноÑÑ‚Ñ– в антибіотикочутливоÑÑ‚Ñ– штамів Escherichia coli, Ñкі було виділено з різних біотопів. Показано, що Ð·Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ –196°С протÑгом 5 років (термін ÑпоÑтереженнÑ) бактерій, заморожених під захиÑтом 10%-го розчину диметилÑульфокÑиду, не впливає на Ñпектр антибіотикорезиÑтентноÑÑ‚Ñ– бактерій. При зберіганні під шаром вазелінової олії при температурі 6...8°С з періодичними переÑівами чаÑтина штамів втрачала резиÑтентніÑÑ‚ÑŒ до beta-лактамних антибіотиків, що пов’ÑзуєтьÑÑ Ð· втратою Ñпецифічних плазмід.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 Yu. V. Voyda, S. V. Biryukova, I. P. Vysekantsev
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).