КріоконÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ„Ñ€Ð°Ð³Ð¼ÐµÐ½Ñ‚Ñ–Ð² cелезінки Ñвиней у приÑутноÑÑ‚Ñ– поліетиленокÑидів
Ключові слова:
кріоконÑервуваннÑ, фрагменти Ñелезінки ÑвинейАнотація
Проведено доÑÐ»Ñ–Ð´Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ Ð²Ð¿Ð»Ð¸Ð²Ñƒ кріоконÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð½Ð° біоенергетичні показники фрагментів Ñелезінки Ñвиней. Ð’Ñтановлено, що через 60 хвилин піÑÐ»Ñ Ñ€Ð¾Ð·Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ„Ñ€Ð°Ð³Ð¼ÐµÐ½Ñ‚Ñ–Ð², Ñкі були кріоконÑервовані під захиÑтом поліетиленокÑидів, ÑпоÑтерігаютьÑÑ Ð½Ð¾Ñ€Ð¼Ð°Ð»Ñ–Ð·Ð°Ñ†Ñ–Ñ, а через120 – значне Ð¿Ð°Ð´Ñ–Ð½Ð½Ñ ÐµÐ½Ð´Ð¾Ð³ÐµÐ½Ð½Ð¾Ð³Ð¾ Ð´Ð¸Ñ…Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ‚Ð° ÑÐ¿Ð¾Ð»ÑƒÑ‡ÐµÐ½Ð½Ñ Ð´Ð¸Ñ…Ð°Ð½Ð½Ñ Ð· окиÑлювальним фоÑфорилюваннÑм Ñк в контролі, так Ñ– в кріоконÑервованих фрагментах Ñелезінки Ñвиней. Ðа 120-у хвилину інтенÑивніÑÑ‚ÑŒ перокÑидації ліпідів у кріоконÑервованих фрагментах доÑтовірно перевищує Ð·Ð½Ð°Ñ‡ÐµÐ½Ð½Ñ ÐºÐ¾Ð½Ñ‚Ñ€Ð¾Ð»ÑŽ.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 S. E. Galchenko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).