ВлиÑние внутриклеточной трегалозы на ÑохранноÑÑ‚ÑŒ клеток дрожжей Saccharomyces cerevisiae поÑле криоконÑервированиÑ
DOI:
https://doi.org/10.15407/cryo24.03.268Ключові слова:
дріжджі, кріоконÑервуваннÑ, іммобілізаціÑ, трегалоза, життєздатніÑÑ‚ÑŒАнотація
N/A Probl Cryobiol Cryomed 2014; 24(3):268-272.Посилання
de Antoni G.L., Perez P., Abraham A. et al. Trehalose, a cryoprotectant for Lactobacillus bulgaricus. Cryobiology. – 1989. – Vol.26. – P. 149–153.
Diniz-Mendes L., Bernandes E., de Araujo P.S. et al. Preservation of frozen yeast cells by trehalose. Biotechnol Bioeng 1999; 65(5): 572–578. CrossRef
Glantz S.A. Primer of biostatistics. New York: McGraw Hill; 2004.
Lusta K.A., Fikhte B.A., editors. Methods for determination of microorganism viability. Puschino; 1990.
Nakamura T., Takagi H., Shima J. Effects of ice-seeding temperature and intracellular tregalose contents on survival of frozen Saccharomyces cerevisiaе cells. Cryobiology 2009; 58: 170–174. CrossRef PubMed
Netrusov A.I., editor. Course in microbiology. Moscow: Akademiya; 2005.
Panek AD. Trehalose metabolism – new horizons in technological applications. Braz J Med Biol Res 1995; 28(2): 169–181.
Ponomareva V.L., Vysekantsev I.P., Gurina T.M. et al. Study of cryopreservation effect on viability of Saccharomyces cerevisiae yeast cells immobilized in alginate gel. Visnyk Problem Biologii i Medytsyny 2012; 1(92): 14-17.
Ponomareva V.L., Vysekantsev I.P., Onasenko E.S. et al. Functional activity of cryopreserved Saccharomyces cerevisiae yeast cells immobilized in alginate gel. Proceedings of the International Scientific-Practical Conference 'Theoretical and Practical Aspects of Modern Cryobiology'; Syktyvkar; 2014; p. 214–219.
Sarishvili N.G., editor. Microbiological basics of champagne technology. Moscow: Pischevaya Promyshlennost; 2000.
Sinitsin A.P., Raynina E.I., Lozinsky V.I., Spasov S.D., editors. Immobilized cells of microorganisms. Moscow: Moscow State University; 1994.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 Viktoria L. Ponomareva, Igor P. Vysekantsev, Elena S. Onasenko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).